Historie

Een goed begin

Het is 1956. De heer J. Wierdsma start een winkel in Epe. Hij noemt de winkel ‘Wibra’, een combinatie van zijn eigen achternaam en de meisjesnaam van zijn vrouw (Braam). De Heer Wierdsma zet zich persoonlijk in om met een uniek aanbod te komen. Een groot succes van het eerste uur is dat mensen zelf de artikelen mogen pakken uit de verkoopbakken, iets wat in die tijd niet gebruikelijk is.

Succes vraagt om uitbreiding

Deze betrokken, klantgerichte manier van ondernemen slaat aan: de zaken gaan goed. De stormloop op de winkels is begonnen. Vele dames in Epe trotseren de kou en de sneeuw om koopjes in de wacht te slepen tijdens de uitverkoop. Tijd voor uitbreiding dus. In 1967 wordt de winkel uitgebreid, met een grotere verkoopruimte en meer magazijnruimte. Deze ruimte dient later ook als centraal magazijn voor de eerste vijf filialen. In 1970 wordt een gloednieuw centraal magazijn geopend en al in 1973 is de 25e Wibra een feit!

De beroemde folders

In 1977 krijgt Jo Wierdsma het lumineuze idee om de Wibra-advertenties te vervangen door huis-aan-huisfolders. De eerste oplage bedraagt 102.000 stuks. Anno nu verspreiden we in Nederland en Belgiƫ om de twee weken circa 6 miljoen folders, waar onze klanten echt naar uitkijken. Wibra is een begrip geworden!

Van 1978 tot nu

In 1978 neemt Wibra in Epe een nieuw centraal magazijn met kantoorruimte in gebruik. Dit complex is nog steeds onze thuisbasis. En ook al werken er na ruim een halve eeuw zo’n 2400 Wibra medewerkers in ongeveer 260 filialen in Nederland en BelgiĆ« en blijven we groeien: we zijn nog steeds een familiebedrijf. En we doen er alles aan om de unieke sfeer die daarbij hoort te behouden!

MELD JE NU AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Als eerste op de hoogte van al onze folderaanbiedingen en andere speciale voordeelacties? Dat kan!